Handarbete i bunkern

17 augusti 2010

Namn byte och flytt!

Flytta av både bloggen och mig själv sker denna vecka :)

Då jag inte längre bor i bunkern kan jag ju inte ha det som namn!
Det nya namnet blir :

Stickat, spunnet och virkat
klicka på namnet för att komma till den nya bloggen

Jag hoppas att ni följer med mig till den nya adressen!
Jag är nu snart uppe i 2 000 besökare (!!!!) och då är det dags för ännu en utlottning av handspunnet garn :)

Layouten och färgerna på den nya bloggen kommer kanske att ändras några gånger innan jag är helt nöjd men det hoppas jag att ni har överseende med! 

Glöm inte att flytta eventuella bokmärken, ta bort det gamla rss-flödet och börja prenumerera på det nya!

Vid frågor, problem eller synpunkter om den nya bloggen, dess layout eller färgschema lämna gärna en kommentar! 

14 augusti 2010

Tvåändsstickning

Jag letade lite på nätet och hittade en instruktion om hur man lägger upp till tvåändsstickning.
Så jag la upp lite maskor till tvåändsstickning :)

Först gick det inte så bra.. Jag fattade inte att man var tvungen att hålla koll så att garnet inte tvinnade sig och sådär. Tillslut kom jag på det och då gick det bättre! :)
Ena sidan:
Andra sidan:
Som ni ser längst ner så har jag lyckats sticka ihop de två lagren men när jag fick koll på tekniken gick det som sagt mycket bättre! Nästa steg är att försöka sig på nåt snyggt mönster men det får nog vänta ett tag :)

MiA var här idag och hämtade spinnrocken och lämnade ca 200g Jacobsull som var lite för grov för hennes smak. Och det tackar jag ju inte nej till, jag som har köpstop :) Jag fick även en liten bok Free - Range Knitter skriven av Stephanie Pearl-Mcphee. Jag har bara läst första kapitlet och introduktionen men den verkar riktigt skoj!
Tack MiA!

Nu är all ull tvättad, och med all ull menar jag den lilla mängd jag hade med mig.. det finns ca 3kg kvar.. Nu är det bara att börja karda! Jag lär ha att göra ett tag ;)

Hoppas ni haft/har en härlig lördag!

13 augusti 2010

Vad händer just nu?

Jo, detta:
Jag tvättar gotlandsull. Detta är lammull. Jag har provat lite olika sätt att tvätta ullen på. Tvättade en omgång med vanlig såpa, en med diskmedel och på bilden är det ulltvättmedel och varmt vatten. Den ullen som jag tvättade med diskmedel blev väldigt mjuk och lite "flygig", såpa badet gav ett resultat med mycket fett och lukt kvar och nu väntar jag med spänning på att se resultatet av ulltvättmedlet.

Jag lät ullen stå i vattnet över natten, sköljde den sedan tills vattnet var klart, stoppade den i ett gammalt örngott och centrifugerade den i tvättmaskinen i ca 10min.

Sedan lades ullen på tork på tvättstället ute på balkongen. Jag hoppas centrifugeringen ska göra att den torkar lite snabbare än sist :)

På spinnrocken har jag just nu merinoull från panduro. Efter ett tips från the knitting seaman gick jag in på panduro här om veckan och köpte fyra lådor á 100g merino för 20kr st!!
Jag funderar lite på om jag ska plaja ihop dessa färger eller låta dem vara separata och sedan sticka randiga sockar. Kanske jag ska försöka mig på ett självrandande garn? Lite overkill tror jag dock :) Det blir nog enfärgat och manuell randning :)

På stickorna just nu har jag två top-down versioner.
Den ena är den jag har blogga om förr. Som ni ser har jag repat upp underdelen och har påbörjat lite lodräta ränder som är tänkta att fortsätta ändå ner, kanske.. Jag har inte bestämt mig, jag känner mig inte riktigt nöjd med denna..

Den andra top-down varianten är en kofta.
Enkel randning i 2 tjocklekar. Det lutar åt att nederdelen, under bysten blir enfärgad men liksom med den andra tröjan har jag inte bestämt mig än.. Lite velpotta? Det kanske man kan säga ja :)

Spinnrocken som jag fick av the knitting seaman kommer att skänkas vidare till MiA eftersom jag kommer att flytta ihop med A igen :) Japp, vi tyckte båda att det var lite onödigt för mig att ha ett rum i Varberg när jag ändå i stort sett bodde hos honom i vår gamla lägenhet.

I övrigt så läääängtar jag till september för då ska jag och A åka upp och hälsa på syrran och hennes sambo för att fira vår födelsedag! Can't wait :D Efter systerbesöket åker jag vidare mot de mörka dalaskogarna för att hälsa på far och min kära vän som just fått en liten pojk!

Så, det var nog allt.. Det går sådär med mina promenad och yoga planer.. Har inte yogat idag, försöker övertyga mig själv att jag kommer att göra det ikväll istället.. Får ta en rejäl promenad lite senare i alla fall.

Nej, nu får det räcka för den här gången. Jag ska sätta mig med en kopp te och sticka lite på min kofta!

googlade efter "inspirerande citat" och hittade detta:

One who makes no mistakes never makes anything.
Okänd
 

ps.  Fick detta av A igår, han köpte det när jag var i Linköping :D
 I love it!

11 augusti 2010

Sara på bra humör :)

Nu är jag hemma igen efter Linköpingsbesöket. Med hemma menar jag inte bunkern utan As lägenhet..

Jag har känt mig så positiv i två dagar nu så jag blir nästan rädd.. Kvällen innan jag åkte från mina kära vänner i Linköping var jag jätte negativ. Allt kändes hopplöst och jag kände mig trött på allt vad terapi heter men både idag och igår har allt känts mycket lättare. Jag undrar vad det beror på..

Bild från http://www.laragreene.com/news/health-benefits-from-practicing-yoga
I dag har jag i alla fall gjort den liten nystart. Efter att jag och A vaknade låg vi och drog oss lite sedan bestämde jag mig för att yoga lite. Tanken är att jag ska försöka göra lite yoga varje morgon. Ingen avancerat, bara nån liten solhälsning eller om jag inte alls är på humör så räcker det med att jag lägger mig raklång på golvet och koncentrerar mig på min andning.

Sist jag blev sjukskriven gjorde jag ett schema som jag skulle följa varje dag så att jag inte bara satt hemma och gjorde ingenting. Det fungerade i ca tre dagar.. Men, jag fick in en av rutinerna på det schemat: Frukost!
Dagens viktigaste mål enligt somliga. Denna gången ska jag försöka yoga lite varje dag. Gå utanför lägenheten minst en gång om dagen står också på det nya schemat! Jag funderar på att bestämma att jag inte får spinna eller sticka innan jag tagit minst en promenad (funderar på att skaffa promenad stavar) :)

Om en vecka ska jag träffa min psykiatriker igen och prata om medicineringen. Det har ju inte fungerat speciellt bra så jag vill ha ny medicin! Jag hoppas verkligen att det ska bli bättre denna gången, det gjorde jag i och för sig förra gången också, och gången innan det, och gången innan det...
Men nu ska jag vara positiv och försöka hålla i det glada humöret jag har just nu! I ren nystartsanda ska jag även försöka dra ner på sötsaker, chips och annat snacks samt försöka äta ordentligt, varje dag! Tror jag ska be Veronica om några recept, hon lagar alltid så god mat :)

Jag kommer tyvärr även att försöka skära ner lite på handarbetet, det är inte bra för mig att sitta hela dagen och sticka eller spinna. Jag glömmer lätt bort att äta och jag blir väldigt låst vid det jag gör och märker inte vad som pågår runt omkring mig. Jag ska inte sluta helt! :) Bara lite :) Har dessutom infört köpstop.. Jag har ju faktiskt 4kg ull som väntar på att bli tvättat och spunnet, så jag ska nog klara mig ett tag!

Positiv förstärkning
Ett tag skrev jag dagbok och då skulle jag skriva minst en positiv sak om mig själv varje dag. Jag kanske borde börja med det igen:

- I dag har jag yogat
- Jag och A städade ur källarförrådet
- Jag har ätit både frukost och lunch
- Jag är positiv och glad, och lite nästan nykär :D

Vad har du gjort för bra grejer idag?
Om du vill, lämna en kommentar och skriv något positivt om dig själv!

Så där, då vet ni vad som händer i mitt liv just nu och ett tag framöver..
 

8 augusti 2010

Repat upp igen

Repade upp det ljusa partiet på tröjan, blev inte riktigt nöjd. Har börjat med en större mörk rand för att markera midjan sedan funderar jag på lodräta ränder.. Vi får se hur det blir :)

7 augusti 2010

Födelsedagskalas och kardning

Jag är på besök i Linköping hos Veronica som fyllde år igår.

Jag har även hunnit karda lite av ullen som jag tvättade här om dagen.

Min top-down-tröja är snart klar. Det enda som fattas är armarna och jag funderar på att 
sticka en luva till tröjan. Jag tror det skulle funka.


Få se nu, vad har jag gjort mer? Just ja, jag har stickat en mössa till min kusin. En improviserad liten sak i drops fabel:
Trådarna fäste jag på tåget på vägen hit :) Det är alltid bra att ha minst ett projekt med sig när man reser! Jag vet inte riktigt hur länge jag kommer att stanna i Linköping men det blir nog några dagar till :)

Kram på er!

4 augusti 2010

Spinnbytet har anlänt

Tyvärr glömde jag ta kort på hela paketet.. Här är lite av vad som fanns i det:
Blåfärgad ull från gudruns ullbod

Superwash-merino blandat med nylon från spinspirations månadsklubb

Allt spunnet på min nya spinnrock :) En gåva från The Knitting Seaman